фото:  Anna Anichkova, Уикипедия Кипър отново е под засилен мигрантски натиск. В

...
фото:  Anna Anichkova, Уикипедия Кипър отново е под засилен мигрантски натиск. В
Коментари Харесай

Втора в рамките на 24 часа лодка с бежанци към Кипър

фото: 

 

Anna Anichkova, Уикипедия 

Кипър още веднъж е под засилен мигрантски напън. В четвъртък към югоизточния бряг на острова се приближи втората в границите на 24 часа лодка с бежанци, която е и четвъртата за по-малко от 10 дни.

Около 80 противозаконни мигранти са били на борда на лодката, която в четвъртък задейства втора избавителна интервенция край острова в границите на 24 часа.

Ден по-рано, в сряда, дойде група от 97 бежанци от Сирия. Първоначално единствено на 44-те дами и деца бе позволено да слязат на брега и да се подслонят в спонтанен лагер, бе им оказана и нужната здравна помощ. Мъжете останаха в морето до ранния следобяд в четвъртък, когато цялата група бе трансферирана в приемния бежански център в Никозия.

Близо 300 мигранти плаваха на четирите лодки, насочили се към Кипър в последните 10 дни.
Кипърските управляващи отхвърлиха влизане в страната на една от тях, с 56 бежанци от Ливан, и те бяха върнати назад.

Никозия е подложена на критика от Върховния комисариат за бежанците на Организация на обединените нации и Съвета на Европа поради случаите на изтласкване на мигрантските лодки назад в морето и недопускането им до територията на страната, каквито дейности бяха подхванати през предходната година.

Според информация в идващите дни се чакат още лодки в региона на югоизточния бряг на острова.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР